Ammos Alb 2016 a fost obtinut din soiuri semiaromate Sauvignon Blanc si Riesling care au fost presate dupa o scurta maceratie peliculara la temperatura scazuta si fermentate la 15-16 grade Celsius. Vinul a fost apoi tinut pe drojdie fina timp de 5 luni, pentru a obtine o complexitate aparte.
Ammos Alb e un vin sec, cu tarie alcoolica de 12 grade, aspect limpede lucios, de culoare galben verzui. Aroma lui particulara aminteste de florile de camp, iar gustul amplu, echilibrat, are o savoare apropiata de cea a fructelor exotice.
Conditiile pedoclimate din zona si climatul marin au influentat nobletea soiurilor din care a fost creatAmmos Alb. Il puteti servi la 8-10 grade Celsius, alaturi de peste marin sau de apa dulce, fructe de mare, carne de pui, curcan, branzeturi sau preparate mediteranene, gustari din sunca, ficat de gasca, diverse antreuri, salate.
La cerere
La cerere
La cerere
La cerere